Iskolánkról

A Budapesti Divatiskola rövid története:


Budapesti Divatiskola (korábban Rosemari Divatiskola) 1945 után az első magánkezdeményezésre létrejött Divatiskola, melynek alapjait 1985-ben a legkiválóbb divatszakemberekkel összefogva Rose Gáborné rakta le.

Az 1985-ben létrehozott divatiskola az Iparművészeti Főiskola iparművész – tervező képzése mellett hiányt pótolt a magyar oktatási rendszer palettáján, mint az egyetlen ilyen jellegű középfokú képzés. Úttörőként dolgozta ki a divat-stílustervező oktatás államilag elfogadott tantervét, amelyet az azóta alakult más hasonló iskolák is átvettek. Divatiskoláról lévén szó, tantervünket azóta is mindig továbbfejlesztjük, és a napi “divat”-hoz igazítjuk. Igyekszünk mindig frissen, naprakészen adaptálni minden újdonságot.

Az iskola célja, hogy fejlessze a hallgatók tudását, ízlését, rajzi kifejező képességét, elősegítse saját formavilágának kialakulását, és a mindenkori divat adaptálásának készségét.

Iskolánk fő erőssége, a kitűnő tanári testület, amely oktatásunk minőségének záloga, a különböző kororsztályú elismert és sikeres iparművész- és művészettörténész tanárok, valamint a ruhaipar műszaki szakembereinek együttműködésével valósul meg.

Az iskola hallgatói sikerrel szerepelnek pályázatokon, divatbemutatókon.

Az iskola fakultatív tanulmányutakat szervez divateseményekre, szakvásárokra, bemutatókra, kiállításokra.

Iskolánk több alkalommal vett részt már Párizsban, Milánóban, Londonban, Düsseldorfban, Brno-ban és Bécsben különböző divatprogramokon.