Iskolánkról

A Budapesti Divatiskola rövid története:

Budapesti Divatiskola (korábbi nevei: Divattervező Szabadiskola, majd Rosemari Divatiskola) 1945 után az első magánkezdeményezésre létrejött Divatiskola, melynek alapjait 1985-ben a legkiválóbb divatszakemberekkel összefogva Rose Gáborné rakta le.

Az 1985-ben létrehozott divatiskola az Iparművészeti Főiskola iparművész – tervező képzése mellett hiányt pótolt a magyar oktatási rendszer palettáján, mint az egyetlen ilyen jellegű középfokú képzés. Úttörőként dolgozta ki a divat-stílustervező oktatás államilag elfogadott tantervét, amelyet az azóta alakult más hasonló iskolák is átvettek. Divatiskoláról lévén szó, tantervünket azóta is mindig továbbfejlesztjük, és a napi „divat”-hoz igazítjuk. Igyekszünk mindig frissen, naprakészen adaptálni minden újdonságot.

Az iskola célja, hogy fejlessze a hallgatók tudását, ízlését, rajzi kifejező képességét, elősegítse saját formavilágának kialakulását, és a mindenkori divat adaptálásának készségét.

Iskolánk fő erőssége, a kitűnő tanári testület, amely oktatásunk minőségének záloga. Hallgatóink különböző kororsztályú elismert és sikeres iparművész- és művészettörténész tanároktól, valamint a ruhaipar gyakorló műszaki szakembereitől tanulhatják meg a szakmát.

Az iskola hallgatói sikerrel szerepelnek pályázatokon, divatbemutatókon.

Az iskola fakultatív tanulmányutakat szervez divateseményekre, szakvásárokra, bemutatókra, kiállításokra.

Iskolánk több alkalommal vett részt már Párizsban, Milánóban, Londonban, Düsseldorfban, Brno-ban és Bécsben különböző divatprogramokon.